STIRI

CORONAVIRUS

TOP STIRI

9 din 10 contacți ai unuia dintre pacienții infectați în România cu noua variantă de coronavirus sunt pozitivi. 4 lucrează la o școală

23/01/2021 - 21:08

Nouă din 10 persoane testate - contacți ai unuia dintre pacienții confirmați în cursul zilei de vineri cu varianta mutantă a coronavirusului - au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină de SARS-CoV-2.

După ce vineri doi bucureșteni au fost confirmați ca infectați cu varianta superinfecțioasă a virusului, autoritățile au făcut ancheta epidemiologică și au constatat că 9 dintre cei 10 contacți ai unuia dintre cei doi sunt și ei infectați. În plus, într-o școală din București ar putea fi în evoluție un focar de infecție cu noua tulpină SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie. Asta pentru că unul dintre cei doi pacienți lucrează la această școală din București, iar în cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat la data de 14.01.2021 și trei cazuri în data de 18.01.2021).

În data de 22.01.2021 au fost testate la „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, 9 au fost pozitive la testul RT-PCR, informează Ministerul Sănătății într-un comunicat, potrivit digi24.

DSP așteaptă acum rezultatele secvențierii genomice pentru a confirma cu certitudine dacă este vorba despre noua variantă de coronavirus.

Sursa: DIGI24

#coronavirus #Ministerul Sănătății #noua tulpină #CNSCBT #Matei BalșShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb