STIRI

SANATATE

Agenţia Europeană pentru Medicamente le cere companiilor care lucrează la vaccinuri împotriva COVID să continue să studieze eficacitatea lor

27/11/2020 - 18:34

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) le-a cerut vineri diferitelor companii farmaceutice care lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri împotriva COVID-19 să continue testele dincolo de orice termen stabilit iniţial, pentru a determina eficacitatea şi siguranţa acestora pe termen lung, anunță g4media. 

Într-un comunicat emis de această instituţie europeană, ea îndeamnă toate părţile implicate în acest proces, inclusiv cercetători, lumea academică, instituţiile de reglementare ale industriei farmaceutice din diferite state, „să continue testele dincolo de perioada în care au fost evaluate cazurile de COVID-19 predefinite pentru a face o analiză finală”’ a testelor clinice.

Un purtător de cuvânt al EMA a declarat agenţiei EFE că nu este avută în vedere posibilitatea acordării „unei autorizaţii extraordinare” de comercializare a vreunui vaccin în UE până când nu vor exista informaţii suficiente privind eficacitatea şi siguranţa. „Termenele pentru autorizarea vaccinurilor sunt extrem de dificil de estimat. EMA va evalua datele preliminare privind eficacitatea, ca a parte a evaluării continue, imediat ce compania le oferă”, a mai afirmat acesta.

Totuşi, directorul executiv al acestei agenţii europene, Emer Cooke, s-a declarat miercuri încrezător că EMA va putea da o opinie ştiinţifică pozitivă asupra unor vaccinuri împotriva COVID-19 înainte de Crăciun.

Sursa: G4Media

#medicamente #studii #teste #vaccin #coronavirus #covidShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Jan