STIRI

EDUCATIE

Alba: Primarul din Ciugud vrea să construiască o nouă şcoală

22/09/2020 - 09:30

Edilul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, candidat independent pentru un nou mandat de primar, a anunţat, marţi, că în următorii ani vrea să construiască o nouă şcoală, mai mare, după ce prima unitate de învăţământ smart din mediul rural din România ar fi prea mică pentru numărul elevilor care se reîntorc, din Alba Iulia, să înveţe în satul natal.

„De ce este nevoie de o nouă şcoală? După ce am construit prima şcoală smart din mediul rural din România, copiii noştri, care studiau până acum în şcolile de la oraş, se întorc acasă. Astfel, dacă anul trecut porneam de la 108 copii, numărul elevilor care au ales şcoala smart ajunge acum la aproape 160. Suntem atât de fericiţi că şcoala noastră ne rămâne mică, încât am început să căutăm sursele de finanţare (europene şi private) pentru o nouă şcoală, mai mare, mai frumoasă şi care să demonstreze că nu lăsăm să piară şcoala de la ţară”, a transmis, potrivit Agerpres, pe pagina sa de socializare, Gheorghe Damian, aflat în funcţie din anul 2000.

Edilul a menţionat că vechea şcoală va fi păstrată şi transformată, cel mai probabil, într-un centru educaţional de tip after school şi pentru cultivarea aptitudinilor copiilor.

Sursa: AGERPRES

#școală smart #Gheorghe Damian #Ciugud #prima școală smart din mediul ruralShare with: