STIRI

SOCIAL

Armageddon 2021: Cum participă România la proiectul de Apărare Planetară împotriva asteroizilor care ameninţă Pământul

21/11/2020 - 07:18

Nu, Bruce Willis nu ne va salva planeta de Armageddon şi nici Morgan Freeman nu va fi viitorul preşedinte al SUA care va ţine umanităţii un discurs mobilizator înainte şi, mai ales, după impactul nimicitor al unui asteroid cu Pământul. În schimb, ne-ar putea ajuta semnificativ mai mult eforturile comune ale oamenilor de ştiinţă din 18 ţări, inclusiv România, care participă în prezent la definitivarea primei misiuni de apărare planetară a Pământului, care va demara în 2021, într-un efort internaţional de deviere a unui asteroid, cu ajutorul Agenţiei Spaţiale Europeane (ESA), şi al NASA.

Teama că, la un moment dat, omenirea va avea soarta dinozaurilor, în urma unui impact nimicitor al unui asteroid cu Pământul, eveniment care va provoca o extincţie în masă, nu a bântuit doar minţile scenariştilor de la Hollywood ci a reprezentat un real interes pentru oamenii de ştiinţă din întreaga lume.

„În situaţia în care ştim că Pământul poate să sufere astfel de probleme şi ştim şi că putem avea tehnologia să evităm aşa ceva, atunci suntem responsabili pentru generaţiile viitoare”, a declarat, pentru Digi24.ro, Marius-Ioan Piso, preşedintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA).

Iar tehnologia, chiar dacă la un nivel incipient, există în acest moment şi urmează a fi testată „pe viu”.

ESA: România, participant cheie la misiunea de apărare planetară

În mai puţin de un an, omenirea va lansa în direcţia unui inofensiv asteroid aflat la 11 milioane de kilometri de Pământ un vehicul spaţial. Misiunea se va încheia cu impactul violent al vehiculului spaţial de corpul asteroidului.

În urma impactului, asteroidul ar putea deveni astfel primul corp ceresc din istorie ale cărui orbită şi caracteristici fizice au fost modificate prin intervenţie umană. (...)

Sursa: Digi24

#Armageddon #2021 #tehnologie #asteroizi #pamantShare with: