STIRI

SANATATE

Avertisment ECDC: Țările UE să impună restricții mai stricte, nu să le relaxeze, din cauza mutaţiilor mai contagioase

21/01/2021 - 19:06

Mutaţiile din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia ale virusului SARS-CoV-2 reprezintă un risc foarte ridicat pentru Europa, întrucât ele sporesc transmisibilitatea virusului, avertizează Centrul European pentru Controlul Bolilor. Organismul european îndeamnă statele UE să impună restricții mai stricte, nicidecum să le relaxeze pe cele aflate în vigoare, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

„Pe baza noilor informaţii, riscul asociat cu pătrunderea şi răspândirea în comunitate a variantelor (de coronavirus) problematice a crescut la ridicat/foarte ridicat”, faţă de nivelul ridicat din evaluarea riscurilor epidemice întocmită în decembrie, notează ECDC într-un raport de actualizare a acestei evaluări, potrivit digi24.

„Mesajul esenţial este de pregătire a unei sporiri rapide a rigorii măsurilor (antiepidemice) în săptămânile următoare pentru a proteja capacităţile sanitare, precum şi de accelerare a campaniilor de vaccinare”, le transmite ECDC guvernelor europene.

La fel ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ECDC îndeamnă în plus aceste guverne să intensifice testarea şi mai ales activitatea de secvenţiere pentru a identifica noile mutaţii.

Sursa: DIGI24

#Covid-19 #coronavirus #Marea Britanie #Africa de Sud #Europa #mutațiiShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb