STIRI

CORONAVIRUS

TOP STIRI

Coronavirus: Studii noi arată că oamenii sunt cel mai contagioși în primele 5 zile

21/11/2020 - 10:26

Un studiu nou arată că probabilitatea ca virusul să se transmită mai rapid este mai mare în primele 5 zile de la apariția primelor simptome de infectare cu Covid-19. Conform autorilor studiului identificarea și izolarea precoce a celor infectați este necesară pentru stoparea transmiterii virusului.  

Analiza, una dintre cele mai cuprinzătoare până în prezent, cuprinde 98 de studii în care au fost analizate trei coronavirusuri umane - SARS-CoV, SARS-CoV-2 și MERS-CoV - și încărcăturile lor virale. Dintre cele trei, COVID-19 s-a dovedit a fi cel mai infecțios în primele cinci zile de la prezentarea simptomelor.

După nouă zile de la infectare, în timp ce materialul genetic al COVID-19 a fost încă detectat în probele respiratorii și de scaun timp de câteva săptămâni, cercetătorii nu au  descoperit niciun virus viu în niciun eșantion prelevat de la pacienți.

„Aceasta este prima analiză sistematică și meta-analiză care a examinat și comparat în mod cuprinzător atât încărcătura virală cât și transmiterea a trei coronavirusuri umane. Acesta oferă o explicație clară a motivului pentru care SARS-CoV-2 [cunoscut sub numele de COVID-19] se răspândește mai eficient decât SARS-CoV și MERS-CoV și este mult mai dificil de oprit", a declarat autorul principal dr. Muge Cevik de la Universitatea din St Andrews din Scoția.

În mai multe țări, cei care sunt infectați cu noul coronavirus trebuie să stea în autoizolare timp de 10 zile după ce simptomele se manifestă pentru prima dată, iar autorii cercetării spun că această decizie este în conformitate cu concluziile lor.

Sursa: The Trust Word

#sudiu #coronavirus #infectare #simptome #contagiosShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Nov