STIRI

SOCIAL

Cum a intrat profesorul Rafila „în gura” negaționistelor de casă de la Antena 3: „Doamna Șoșoacă, dumneavoastră știți ce înseamnă un mediu septic?”

21/01/2021 - 18:49

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, în prezent deputat din partea PSD, a avut zilele acestea mai multe contre la postul Antena 3 cu două voci cunoscute din mișcarea negaționistă, senatoarea AUR Diana Șoșoacă și medicul estetician Adina Alberts.

Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, și deputatul PSD, Alexandru Rafila, au avut miercuri, la Antena 3, un schimb de replici pe tema testarilor care se efectuează pentru depistarea pacienților care au coronavirus, anunță ziare.com.

Șoșoacă a declarat că a primit din partea mai multor centre de recoltare de analize RT-PCR informații asupra faptului că pe documentul pe care-l primește persoana testată de COVID ar scrie, în josul paginii, cu litere mici, „activitate de recoltare neacreditata RENAR”. RENAR oferă acreditare laboratoarelor de analize umane. Senatoarea AUR a spus că sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize COVID-19 din țară.

 

Dialogul ireal dintre Rafila și Sosoaca

„Adică și cei negativi sunt tot pozitivi?”, l-a întrerupt Diana Șoșoacă, vizibil în dezacord cu explicațiile lui Rafila.

Alexandru Rafila: „Mă lăsați sa vorbesc?

Diana Șoșoacă: Totuși cred că pot să vă pun o întrebare. 

Alexandru Rafila: „Puneți întrebări în cascadă

Diana Șoșoacă: Pentru că sunt mai inteligentă decât alții. 

Discuția a continuat și senatoarea AUR a folosit greșit cuvantul „septic”, dorind să se refere la un mediu steril. „Dna Șoșoacă, dvs. știți ce înseamnă un mediu septic?”, a întrebat-o Rafila. „Da, știu. Nu există în România”, a răspuns senatoarea AUR. „Dna Sosoaca, un mediu septic înseamnă un mediu infectat”, a corectat-o Rafila. „A, da, aseptic”, a spus Diana Șoșoacă.

 

Alexandru Rafila s-a contrazis și cu Adina Alberts

Și chirurgul Adina Alberts a avut opinii diferite de cele ale lui Alexandru Rafila. Ea a spus marți, la Antena 3, că cele două tipuri de vaccin contra COVID care au ajuns la noi în România folosesc o tehnologie nouă care nu a mai fost folosită pană acum pe oameni sănătoși, motiv pentru care ea va alege un ser „dintr-un viitor apropiat”.

„Mecanismul acesta de acțiune, tehnologia aceasta, ARN mesager este de altfel explicată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății. Este practic o învățare, o educare a propriilor noastre celule de a sintetiza proteina spike. Mie mi se pare că este foarte alambicată această tehnologie, când în mod normal ar fi trebuit să avem acces până în zilele noastre. Pană în prezent ar fi trebuit deja să avem acces la vaccinurile care au utilizat tehnologia clasică pe baza de antigene”, a spus chirurgul estetician Adina Alberts, marți seara, la Antena 3.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a reacționat și a explicat că vaccinurile clasice pe baza de antigene au eșuat la testele clinice. „Din păcate, au eșuat la testele clinice, în rest nu e niciun fel de altă problemă. Asta e singura problemă. Vaccinurile clasice pe baza de antigene au eșuat la testele clinice. Nu se folosesc pentru această boală, doamna doctor. Nu, îmi pare rău. Avem informații diferite, dar probabil că dumneavoastră le aveți din altă zonă decât cea a sănătății publice, mă scuzați", i-a replicat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, prezent în studioul Antena 3, medicului estetician Adina Alberts.

Sursa: Ziare.com

#Alexandru Rafila #OMS #Diana Șoșoacă #Adina Alberts #replici #vaccinShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb