STIRI

LIFESTYLE

Deputaţii au adoptat un proiect prin care clădirile de utilitate publică, autogările, pieţele sunt obligate să aibă parcări pentru biciclete. Nerespectarea duce la amenzi între 2.000 şi 4.000 de lei

20/10/2020 - 12:21

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege prin care clădirile de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, autogările, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători, sunt obligate să aibă structuri metalice cu dispozitive antifurt unde pot fi parcate minimum 10 biciclete. Nerespectarea prevederilor actului normativ este sancţionată cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei. Legea merge la promulgare, scrie g4media.

„Clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt”, conform proiectului de lege.

Propunerea legislativă iniţiată de PNL mai prevede că „în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităţile administraţiei publice centrale sau locale şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, vor adopta măsurile”.

Sursa: G4Media

#cameradeputatilor #proiectdelege #institutii #parcari #bicicleteShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Nov