STIRI

EDUCATIE

TRUST THIS

Elevii trag un semnal de alarmă: peste 800.000 de copii n-au un dispozitiv conectat la Internet

20/09/2020 - 16:08

Sunt peste 800.000 de elevi care nu au dispozitive conectate la Internet, după prima săptămână de la începerea școlii, atrage atenția Consiliul Național al Elevilor. CNE susține și că, potrivit Legii Educaţiei, ar trebui să existe două platforme proprii de învăţare online. 


Potrivit newsweek, reprezentanții elevilor spun că, deși în 19 septembrie Ministerul Educaţiei a transmis către inspectoratele şcolare judeţene o adresă prin care solicită ca toate unităţile de învăţământ să fie conectate la platformele digitale de învăţare, puse la dispoziţie de către Google şi Microsoft, pentru a facilita învăţarea în mediul online a elevilor, sunt peste 800.000 de copii cae nu au acces la un dispozitiv conectat la Internet. 

Consiliul Elevilor a mai susținut și că, potrivit Legii Educaţiei, sistemul educaţional din România ar trebui să aibă două platforme proprii de învăţare online: Biblioteca Şcolară Virtuală şi Platforma şcolară de e-learning, însă acestea întârzie să apară, în ciuda faptului că sunt prevăzute în lege. 

 

Sursa: Newsweek

#Consiliul Național al Elevilor #internet #conexiune #Ministerul EducațieiShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Dec