STIRI

SPORT

Ionuţ Stroe (MTS): Federaţia Română de Tenis va avea finanţare în 2021

23/09/2020 - 11:00

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Federaţia Română de Tenis va beneficia în 2021 de finanţare de la bugetul de stat, după ce a rezolvat în instanţă problemele de ordin juridic.

El a precizat că pentru 2020 FRT a obţinut câştig de cauză în instanţă după expirarea termenului în care putea să-şi refacă dosarul prin care să solicite finanţare de la MTS.

"Federaţia Română de Tenis a găsit în acest moment o soluţie de finanţare, urmare a unui efort pe care îl face Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Practic, există o sumă alocată de ei pentru acoperirea cheltuielilor pentru competiţiile de copii şi juniori şi pentru echipament sportiv. Există în metodologia de finanţare a Ministerului Tineretului şi Sportului un termen de 60 de zile până la care federaţiile declarate neeligibile trebuie să îşi refacă dosarul. Din păcate acest termen a expirat, dar între timp Federaţia Română de Tenis a fost recunoscută în instanţă. Practic şi-a rezolvat problemele de ordin juridic şi bineînţeles poarte veni la finanţare. În anul 2021 vor avea buget ca orice altă federaţie din România. Toate lucrurile sunt OK şi sunt sigur că putem acorda Federaţiei Române de Tenis această finanţare blocată atâţia ani", a declarat Stroe, potrivit Agerpres.

Sursa: AGERPRES

#Ministrul Tineretului şi Sportului #Ionuț Stroe #Federaţia Română de Tenis #MTSShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Oct