STIRI

POLITICA

Klaus Iohannis respinge ultimatumul USR: Ludovic Orban va fi prim-ministru și după alegeri

21/10/2020 - 16:20

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că „ar fi ciudat dacă s-ar certa” USR și PNL, cele două partide aflându-se pe picior de război după scandalul generat de votul pentru numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ. Totodată, Iohannis a respins ultimatumul anunțat de vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, care a spus că partidul său nu va intra la guvernare cu PNL dacă va fi premier tot Ludovic Orban.

Conform digi24.ro, Klaus Iohannis a spus că nu crede că viitoarea alianță la guvernare ar fi pusă în pericol, și a explicat că războiul dintre cele două partide este cauzat de supărare. „Lumea e supărată și caută vinovați. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, ar însemna să câștige PSD”. 

Miercuri dimineață liberalul Florin Roman a anunțat, la Digi24, că în cadrul PNL va avea loc o analiză privind oportunitatea formării unei alianței la guvernare cu cei de la USR. 

Ulterior, liderii USR, extrem de iritați, au anunțat că pun și ei condiții pentru a mai accepta o alianță cu PNL. Vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că partidul său nu va accepta să facă parte dintr-un guvern care îl are pe Ludovic Orban drept prim-ministru.

Sursa: Digi24

#KlausIohannis #declaratii #conferintadepresa #USR #LudovicOrbanShare with: