STIRI

CORONAVIRUS

EXTERNE

Lombardia reintră în carantină de luni, alături de alte două regiuni italiene: Sicilia și Alto Adige

15/01/2021 - 19:31

Regiunile italiene Lombardia şi Alto Adige din nord şi Sicilia din sud urmează să reintre în carantină pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite AFP. Un purtător de cuvânt al ministerului sănătăţii a declarat vineri agenţiei că ministrul Roberto Speranza urmează să semneze decretul prin care cele trei regiuni sunt încadrate în zona roşie, scrie g4media. 

În funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologice, Italia este împărţită în zone galbene, cu risc moderat, portocalii – risc mediu, sau roşu – risc ridicat. Situaţia este reanalizată săptămânal de o comisie ştiinţifică.

În zonele roşii se aplică – pe lângă restricţiile în vigoare la nivel naţional – interdicţia de funcţionare a magazinelor, cu excepţia celor care comercializează bunuri de strictă necesitate, cum ar fi alimentele şi produsele farmaceutice, iar restaurantele pot vinde mâncare doar pentru acasă.

În zonele portocalii sunt deschise toate magazinele, dar este valabilă aceeaşi restricţie pentru restaurante ca şi în cele roşii.

Sursa: G4Media

#Regiuni #Lombardia #Alto AdigeShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb