STIRI

SANATATE

Ministerul Sănătății: Capacitatea maximă declarată în prezent de centrele de testare Covid este în jur de 35.000 de teste pe zi, cu tendință de creștere

21/10/2020 - 12:16

Ministerul Sănătății a precizat, miercuri, răspunzând unei întrebări G4Media.ro, că în prezent, capacitatea maximă declarată de centrele de testare Covid este în jur de 35.000 de teste pe zi, cu tendință de creștere.

Ministerul Sănătății a precizat că a solicitat celor 143 de centre de testare să își actualizeze capacitatea de testare și că se lucrează la acest demers.

„În acest moment, capacitatea de testare este variabilă și depinde de numărul probelor recoltate, dar și de modul de organizare la nivelul centrelor (ex. mai multe ture ale personalului medical). Capacitatea maximă declarată a centrelor ca valoare constantă este în jur de 35 000 teste/zi cu tendință de creștere în funcție de modul de organizare”, a răspuns Ministerul Sănătății.

România a înregistrat miercuri un record de cazuri zilnice de coronavirus – 4848, dar și un număr record de teste prelucrate în 24 de ore – peste 37.000.

Sursa: G4Media

#MinisterulSănătății #întrebări #TESTE #capacitate de testareShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Nov