STIRI

POLITICA

Ministrul-candidat Monica Anisie promite o lege împotriva știrilor false, după ce i-au fost scoase din context afirmațiile despre școala TV și copiii care nu au curent electric acasă

21/10/2020 - 09:42

Ministrul Educației, Monica Anisie, care candidează pentru un post de senator pe listele PNL în viitoarele alegeri generale, promite o lege “care să pedepsească aspru fake news-ul”. Oficialul a anunțat inițiativa în condițiile în care mai multe instituții media au rostogolit, marți, informația în esență neadevărată cum că ea ar fi recomandat lecții la TV pentru copiii care locuiesc în case fără electricitate.

Monica Anisie face parte din guvernul liberal care, în primăvară, a decis un pachet de sprijin pentru presă, bani împărțiți fără discriminare și de care profită atât instituții media solide, cât și canale care promovează știrile false, conținut îndoielnic sau non-știri cu titluri concepute special pentru a atrage trafic (clickbait).

Potrivit G4Media, Monica Anisie a scris, miercuri, pe Facebook că “e epidemie de știri false în România! O realitate extrem de periculoasă și extrem de tristă”. Ea spune că un “site de propagandă” i-a scos din context și denaturat un mesaj transmis luni seară la Realitatea Plus, atribuindu-se doar faptul că ar fi spus că acei copii care locuiesc în case fără curent electric ar trebui să ia lecții de la televizor. Ea scrie că știrea inițială, deși corectată rapid, fusese preluată deja.

Sursa: G4Media

#Ministrul Educației #Monica Anisie #PNL #declarații #fake-newsShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Nov