STIRI

JUSTITIE

În ultimele ore ale mandatului de președinte, Donald Trump l-a grațiat pe Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA și a încercat să facă afaceri cu armata română / Printre cei grațiați se numără și Steve Bannon, arestat pentru fraudă

20/01/2021 - 07:39

În ultima zi de mandat, președintele SUA, Donald Trump, l-a grațiat pe Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA și care a încercat să facă afaceri cu armata română.

De asemenea, Trump l-a grațiat și pe Steve Bannon, principalul strateg al campaniei care l-a dus în 2016 la Casa Albă. Bannon fusese arestat anul trecut pentru fraudă în urma campaniei de strângere de fonduri pe care a organizat-o împreună cu alte trei persoane, în scopul construirii zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul. 

Alături de Boidy și Bannon, Trump a grațiat miercuri, într-un ultim act de clemență, alte peste 70 de persoane, între care şi Kwame Kilpatrick, fost primar al oraşului Detroit, scrie g4media

Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump și cel care l-a invitat în ianuarie 2017 pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a președintelui american, a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia, transmite publicația americană McClatchy.

Elliott Broidy este cunoscut în România după ce l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump. La câteva luni după acest episod, compania sa activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România. La 1 februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm. G4Media a scris pe larg despre conexiunile lui Broidy în România cu omul de afaceri Cristian Burci și interesele acestora în obținerea unor importante contracte militare. Reprezentanții lui Broidy au amenințat G4Media.ro cu un proces din cauza articolelor care arătau activitățile acestuia în România.

Sursa: G4Media

#Donald Trump #grațieri #SUA #Elliott Broidy #Liviu Dragnea #Armata RomânăShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb