STIRI

CORONAVIRUS

OMS: Secțiile ATI din Europa ar putea ajunge la limită. Un singur tratament este eficient până acum împotriva cazurilor grave de COVID

16/10/2020 - 19:13

Multe oraşe europene se confruntă cu o creştere importantă a numărului pacienţilor COVID-19 care au nevoie de îngrijiri în unităţile spitaliceşti de terapie intensivă, a spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta a avertizat, vineri, că secțiile de ATI ar putea atinge limita capacității de funcționare în săptămânile următoare, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres. Totodată, șeful OMS a precizat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care funcționează în cazurile grave de COVID-19.

''Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie'', a remarcat Tedros, potrivit Digi24.

În privinţa terapiilor, șeful OMS a menţionat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care şi-a dovedit eficacitatea în cazurile grave de COVID-19, declaraţie ce survine la scurt timp după ce OMS a anunţat rezultate sub aşteptări pentru patru terapii testate la nivel mondial în cadrul studiului denumit ''Solidaritate''.

''În iunie am anunţat că întrerupem studiile cu hidroxiclorochină, în iulie am informat că nu vom folosi mai mulţi pacienţi pentru probele cu lopinavir/ritonavir, iar acum rezultatele preliminare arată că alte două medicamente în teste, remdesivir şi interferon, au puţin sau niciun efect în reducerea mortalităţii provocate de COVID-19'', a precizat directorul general al OMS.

Sursa: DIGI24

#Tedros Adhanom Ghebreyesus #OMS #Organizația Mondială a Sănătății #pacienți #coronavirus #ATI #terapie intensivăShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Oct