STIRI

JUSTITIE

Românii, printre cei mai convinşi cetăţeni ai UE că fondurile comunitare trebuie legate de respectarea statului de drept

20/10/2020 - 16:08

Nu mai puţin de 82% dintre români sunt de acord cu condiţionarea de către UE a alocării fondurilor comunitare de punerea în aplicare de către guvernele naţionale a principiilor statului de drept, proporţie care plasează România pe locul al patrulea în UE din acest punct vedere, indică un nou sondaj comandat de Parlamentul European ale cărui rezultate au fost date publicităţii marţi, transmite g4media.

Potrivit sondajului desfăşurat la începutul lui octombrie 2020, aproape opt din zece participanţi (77%) din întreaga UE sprijină acest concept. În România, 41% dintre români au afirmat că sunt total de acord cu această condiţionare, iar 41% au spus că tind să fie de acord. România este devansată în deschiderea populaţiei faţă de acest concept numai de Cipru (89%), Luxemburg (86%) şi Austria (83%), împărţind locul al patrulea cu Grecia (82%).

În Ungaria şi Polonia, statele care se opun cel mai vocal acestei condiţionări a alocării fondurilor, doar 72% din populaţie susţine această condiţionare, unul dintre cele mai scăzute grade de sprijin din blocul comunitar.

Sursa: G4Media

#romani #condiții #sondaj #UE #JustitieShare with: