STIRI

CORONAVIRUS

SOCIAL

Sondaj: Câți români se vor vaccina împotriva Covid-19 / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie

18/01/2021 - 17:36

GSSC Avangarde a realizat în luna ianuarie un sondaj pe tema pandemiei de COVID și a campaniei de vaccinare. Sondajul a fost realizat în perioada 15 - 17 ianuarie, prin telefon (CATI), pe un eșantion de 710 persoane. Marja de eroare este de +/- 3,5%.

Potrivit sondajului, peste o treime din respondenți sunt pro-vaccinare (37%) și spun că se vor vaccina împotriva Covid-19 (35%), în timp ce 27% sunt încă nehotărâți. 

„Din a doua parte a lunii decembrie a crescut procentul celor care declară că se vor vaccina cu siguranță cu 5%, iar procentul celor care nu sunt deciși a scăzut”, se arată în sondajul GSSC Avangarde. 

24% dintre respindenți declară că sunt împotriva vaccinării, iar 30% susțin că nu se vor vaccina anti-Covid. 

Întrebați dacă au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva Covid19, având în vedere informațiile de pe care le cunosc la momentul actual, cei mai mulți (39%) susțin că nu, în timp ce 37% au răspuns că au încredere. 

Totodată, peste 70% din respondenți (71%) susțin că este un lucru bun că se ocupă Armata de campania de vaccinare.

La întrebarea „Dumneavoastră personal considerați că școlile ar trebui să fie redeschise pe data de 8 februarie?”, 77% dintre respondenți au răspuns afirmativ, în timp ce 16% cau răspuns negativ, iar 7% nu știu sau nu răspund. 

Sursa: The Trust Word

#vaccinare #sondaj #Covid-19 #GSSC Avangarde #vaccin #Armată #rovaccinareShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb