STIRI

EDUCATIE

Sorin Cîmpeanu: 60.000 de angajaţi din învăţământ doresc să se vaccineze

22/02/2021 - 13:00

„În cursul acestei după amieze cel mai probabil se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ. Există o situaţie cu 60.000 de persoane angajaţi din învăţământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, într-o conferinţă de presă.


Citeşte şi: Ministerul Educației a publicat noi teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2021Alte ArticoleMinisterul Educației a publicat noi teste de antrenament pentru ...Începe vaccinarea prioritară a profesorilor. Anunţul făcut ...Focar Covid URIAŞ la Colegiul Militar din Alba Iulia. Sunt aproape ...


Sorin Cîmpeanu a anunţat că până ieri circa 42.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ fuseseră vaccinaţi din care  jumătate vaccinaţi şi cu rapel. Lor li se adaugă alţi 8.000 de anhajaţi din învăţământul superior care sunt şi cadre medicale şi s-au vaccinat în prima etapă.


„60.000 au dorit să se vaccineze în următoare săptămână în centre mobile, deci vom ajunge la 110.000 cel mai probabil din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Personalul auxiliar din creşe şi grădiniţe, cel care va fi la interfaţa directă cu copiii se va vaccina. Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în prima fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.


Citeşte şi: Începe vaccinarea prioritară a profesorilor. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei


Ministrul Educaţiei a precizat că până vineri după amiază erau peste 800 de elevi infectaţi cu COVID-19.


“Aveam vineri la ora 18, 809 elevi infectaţi. Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoală pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi”, a completat Sorin Cîmpeanu.
Sursa: RomaniaTV
Share with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb