STIRI

CORONAVIRUS

Tratament anti-COVID, folosit ilegal la „Matei Balș”. Agenția Medicamentului: Nu există autorizație

27/10/2020 - 09:16

Medicamentul rusesc Arbidol (Umifenovir), folosit pentru tratarea pacienților cu COVID-19 la Institutul „Matei Balș” și la Iași, nu a avut nici un fel de autorizație de la Agenția Națională a Medicamentului, arată instituția, într-un răspuns pentru Newsweek România.

„Medicamentele utilizate în tratamentul pacientilor cu COVID-19, care nu sunt autorizate de punere pe piață în România, pot fi aduse pe baza unei autorizații de nevoi speciale în acord cu OMS nr. 85/2013 cu modificările și completările ulterioare. Legat de medicamentul Arbidol (Umifenovir), nu a fost depusă nicio cerere de obținere ANS”, precizează Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDMR), răspunzând la o solicitare a Newsweek România pe această temă.

În țară au fost aduse mai multe medicamente menționate în Protocolul de tratament al infecției cu coronavirus, pentru care a existat autorizație.

Sursa: Newsweek

#Arbidol #Iași #Matei Balș #coronavirus #tratarea pacienților #autorizație #Agenția Națională a MedicamentuluiShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Nov