STIRI

SOCIAL

EXTERNE

UPDATE: Atentat terorist la Paris. Polițiștii au împușcat un suspect înarmat, la scurt timp după ce acesta a ucis pe stradă un profesor de gimnaziu. Profesorul decapitat lângă Paris primise amenințări cu câteva zile înainte de crimă. Cine este atacatorul

17/10/2020 - 16:46

UPDATE: Profesorul de istorie și geografie decapitat vineri în regiunea pariziană Conflans Sainte-Honorine primise amenințări în zilele precedente, după ce le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed, scrie BBC, citând presa franceză. Atacatorul este un tânăr rus de origine cecenă, de 18 ani, care primise permis de ședere în Franța în luna martie, anunță Digi24.

Profesorul de 47 de ani se numea Samuel Paty și preda istorie și geografie la școala din Conflans Sainte-Honorine, o comună din suburbiile Parisului, aflată la aproximativ 25 km nord-vest de centrul capitalei Franței.

Poliția afirmă că atacatorul, care avea asupra lui un cuțit de bucătărie, este un tânăr de 18 ani, de origine cecenă. El a fost urmărit de polițiști pe stradă și, pentru că nu a vrut să se predea, devenind chiar amenințător, a fost împușcat. Poliția a tras de nouă ori asupra lui. Atacatorul ar fi strigat „Allah Akbar” (Alah e cel mai mare) în momentul în care l-a atacat pe profesor.  

Știrea inițială: Incidentul s-a petrecut în această seară în Conflans Sainte-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului, anunță Biziday.

Un echipaj de poliție a interceptat un bărbat înarmat cu un cuțit, iar în momentul în care l-a somat, acesta a refuzat să se conformeze și a afișat un comportament agresiv. Forțele de ordine au deschis focul și l-au împușcat mortal, iar ulterior au descoperit în apropiere o persoană ucisă. Presa franceză spune că victima este un profesor de istorie care predă la gimnaziu, și care recent a afișat în clasă o caricatură a Profetului Mahomed. Surse din poliție au relatat că acesta a fost decapitat cu cuțitul, în timp ce atacatorul striga “Allah Akbar” (Allah e mare!). Deși date ca sigure de presa franceză, aceste informații urmează a fi confirmate oficial de secția antiteroristă a Parchetului, care a preluat ancheta.

 

Sursa: Biziday

#Conflans Sainte-Honorine #Paris #echipaj de poliție #bărbat înarmat #Allah AkbarShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Oct