STIRI

JUSTITIE

USR îi cere Giorgianei Hosu să demisioneze de la șefia DIICOT în urma condamnării soțului

24/09/2020 - 12:19

USR i-a cerut joi Giorgianei Hosu să demisioneze de la șefia DIICOT, după ce soțul acesteia a fost condamnat penal de Tribunalul București pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, scrie g4media.ro

”DIICOT are nevoie de o nouă conducere.  Șotul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat azi de Tribunalul Bucureti la trei ani inchisoare cu suspendare. În aceste condiții, credem că pentru protejarea imaginii instituției și eliminarea oricăror suspiciuni, doamna Hosu trebuie să facă un pas înapoi. Reamintim și că președintele României a declarat că “vor fi urmări” în cazul unei condamnări. USR subliniază și faptul că, dacă avizul CSM privind numirea doamnei Hosu ar fi fost respectat, această problemă nu ar fi existat”, a transmis USR într-un comunicat de presă.

Fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit sentinței Tribunalului București (foto jos). El poate face apel. Soțul șefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare. El trebuie să plătească și 10.000 de lei cheltuieli judiciare.

Sursa: G4Media

#USR #Giorgiana Hosu #demisie #DIICOTShare with: