STIRI

POLITICA

TOP STIRI

VIDEO LIVE: Proteste masive in Rusia provocate de arestarea lui Navalnii, principalul opozant al lui Putin. Peste 1000 de arestări și zeci de răniți.

23/01/2021 - 18:35

Peste o mie de persoane au fost arestate sambata, 23 ianuarie, in Rusia la manifestatii organizate in intreaga tara la apelul sustinatorilor opozantului Aleksei Navalnii, pentru a cere eliberarea lui, in pofida numeroaselor presiuni din partea autoritatilor, informeaza AFP.

Din Moscova la Vladivostok, echipa lui Navalnii, care a fost otravit in august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok de tipul celor dezvoltati in fosta Uniune Sovietica, a difuzat apeluri la proteste in 65 de orase ruse. UPDATE 19.35 Peste 40 de politisti au fost raniti in timpul protestelor pentru eliberarea disidentului Aleksei Navalnii de la Moscova, informeaza agentia de stiri rusa Tass, relateaza dpa.

UPDATE 19.10 Cel putin 40.000 de oameni s-au adunat sambata in centrul Moscovei pentru a protesta in semn de sprijin pentru opozantul incarcerat Aleksei Navalnii, estimeaza Reuters. Autoritatile au anuntat ca protestele din Moscova si zeci de alte orase sunt ilegale si politia a retinut 1.090 de persoane, potrivit ONG-ului OVD-Info, care monitorizeaza protestele.  

 UPDATE 16.20 Politia rusa a folosit forta pentru a sparge mitingurile organizate in mai multe localitati din tara. 

UPDATE 15.00: Politia rusa a retinut-o sambata pe Iulia Navalniia - sotia principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, aflat in detentie - la un protest care are loc la Moscova, dupa cum a anuntat chiar ea pe contul ei de Instagram, dintr-o duba a politiei, transmite Reuters.

Potrivit agentiei de presa britanice, care citeaza organizatia neguvernamentala OVD-Info, ce tine evidenta numarului de arestari la proteste, politia rusa a retinut 863 de persoane la mitingurile pro-Navalnii din intreaga Rusie. 

UPDATE 14.15: Manifestantii din capitala rusa au plecat in mars spre Kremlin. La protest participa si sotia lui Navalnii, Iulia. 

Vezi mai multe pe Ziare.com

Sursa: Ziare.com

#Rusia, #Navalnii, #Putin, #violente, #protesteShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2021 Feb