STIRI

EDUCATIE

Vloggerul Selly, prezent la Antena 3 după ce ministrul Educației a anunțat că nu participă la dezbaterea de la ProTV: Ca să devii profesor, ar trebui să faci masteratul didactic, nu doar un modul psihopedagogic

10/10/2020 - 17:35

Tânărul Andrei Șelaru, cel mai cunoscut vlogger din România, a participat joi seară la Antena 3 la o emisiune moderată de Mihai Gâdea, după ce ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că nu mai merge la PROTV pentru dezbaterea de vineri cu Selly la care confirmase participarea. El a susținut la Antena 3 măsuri promovate de Miclea-Funeriu pe care acest post de televiziune le-a contestat vehement, la data în care ele erau introduse în lege.

Selly a anunțat că va merge în continuare la întâlnirea programată de la bun-început la ora 15:00, vineri, la PRO TV, și că îl așteaptă pe ministrul Educației, Monica Anisie.

“Trebuie schimbate multe lucruri. În primul și în primul rând, cum ajung oamenii să fie profesori. (…) Ar trebui ca să devii profesor să faci un masterat didactic, nu doar un DPDD. Tu poți să pici jumătate din examenele de la facultate și tot să aplici să faci modulul ăla, să-l iei și să devii profesor”, a declarat Selly.

El a făcut referire la masteratul didactic. Această rută de formare a tinerilor care vor să devină profesori a fost introdusă ca obligatorie în 2011 în legea Funeriu-Miclea, dar a fost eliminată apoi de Guvernul Ponta din poziția de unică posibilitate de a deveni cadru didactic, prin introducerea permisiunii ca tinerii să devină profesori și făcând deja existentul modul psihopedagocic, dar și masteratul didactic. Rezultatul a fost că din 2011 și până anul acesta nicio universitate nu a creat masterate didactice. Toamna aceasta este prima în care această rută de formare există, însă doar prin pilotare în câteva universități de către Guvernul Orban.

 

Sursa: Antena 3

#Selly #MonicaAnisie #vlogger #reforma #educatieShare with:

CITESTE MAI MULT

ARHIVA

2020 Dec