Externe, Lifestyle, Social

Tătaru: Nu aș vrea să sufere cei care vor să meargă în concediu. Vor fi văzuți ca cetățenii unei țări cu transmitere accentuată

concedii pandemie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că românii care ar vrea să meargă în concediu în străinătate riscă să fie văzuți ca cetățeni ai unei țări cu transmitere accentuată, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile. Aceasta, în condițiile în care 5 state europene au restricționat deja accesul românilor pe teritoriul lor.

„Unii oameni vor să meargă în concedii. Poate unii vor merge în afară și vor fi văzuți ca cetățenii unei țări cu transmitere accentuată. E precauție, cum avem și noi, pentru cei care intră în țara noastră, să nu sporească un grad de transmitere accentuată, în comunitate, fiecare țară își ia măsuri de precauție. Am păstrat lista din 22 iunie, cu cele 17 țări, apoi încă 5 țări în care, dacă te duci, când te intorci nu intri în izolare la domiciliu. Vom actualiza aceste liste odată ce la nivel european vom avea un consens pe un indicator, poate fi acel indicator de număr de cazuri la un milion de locuitori”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Malta, Slovacia, Danemarca, Estonia și Slovenia limitează, momentan, accesul românilor pe teritoriul lor, din cauza numărului crescut de cazuri noi de COVID-19.

Sursa: digi24.roPrevious ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *