Politica, Social, Top Stiri

Tătaru: Poate că nu pe suferinţa unui popor te urci ca să câştigi votul politic/ Alegerile pot avea loc într-o singură zi, dacă sunt respectate regulile

nelu tataru alegeri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că imediat după intervenţia factorului politic, atunci când unii politicieni îndemnau la nerespectarea regulilor şi la neîncrederea în pandemie, a început creşterea numărului de cazuri. Ministrul afirmă că alegerile din 27 septembrie pot avea loc într-o singură zi, dacă se respectă regulile minime: mască, distanţare şi dezinfectant.

”Oamenii au putut vedea că, atâta timp cât nu a existat acest factor politic, am decis şi am gestionat această pandemie, am gestionat-o bine. Sfârşitul lunii mai şi ultima săptămână din iunie ajunsesem să avem 120 de cazuri noi de la o zi la alta. Astăzi suntem aproape la 1.151, aproape 1.200 de cazuri în contextul în care au urmat nişte momente în care neîncrederea, bagatelizarea a tot ceea ce a însemnat acea perioadă, instigarea la nerespectarea unor reguli, nerecunoaşterea unei pandemii sau un vid legislativ de aproape 3 săptămâni a dus la momentul în care ne aflăm. Cred că politic am grăbit puţin lucrurile peste un moment medical care nu este terminat, în detrimentul unei reluări economice”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24, marţi seară.

Tătaru a mai adăugat că alegerile trebuie pregătite din punct de vedere al stării de sănătate a populaţiei.

”Ca să ne gândim la alegeri, trebuie să gândim un timp al acestor alegeri şi trebuie să pregătim o stare de sănătate a acestui popor pentru aceste alegeri. Putem să gândim politic, dar prin prisma unui moment politic care poate fi gestionat atunci. […]”, a mai declarat ministrul.

Sursa: news.ro


Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *