Externe, Social, Top Stiri

UE anunţă că este aproape de un acord cu furnizorii de echipamente necesare protejării personalului medical

echipamente medicale

Comisia Europeană a anunţat marţi că a primit oferte de la producători care s-au oferit să vândă Uniunii Europene măşti sanitare, ochelari, halate şi alte echipamente necesare protejării personalului medical implicat în tratarea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Anunţul a survenit la aproape o lună după ce executivul UE a lansat o solicitare în numele a 25 dintre cele 27 de state membre în vederea achiziţionării de echipamente de protecţie medicale, în condiţiile în care oferta este insuficientă pe fondul unei creşteri exponenţiale din cauza răspândirii noului coronavirus.

Comisia a precizat că va examina ofertele primite. Echipamentele ar urma să fie disponibile în termen de două săptămâni după ce guvernele statelor membre vor semna contracte cu furnizorii respectivi.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a instituit un sistem de colectare a echipamentelor medicale (prin intermediul rescEU), astfel încât livrările necesare pentru combaterea COVID-19 să poată ajunge rapid la statele membre care se confruntă cu o penurie de echipamente.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *