Social, Top Stiri, Trust This, TTWO

Un apel eșuat la 112 a determinat o companie 100% românească să dezvolte un software medical pentru gestionarea cazurilor de Covid-19

Andrei Pătrașcu este un tânăr băcăuan care, alături de prietenii săi programatori, au avut ideea unui software revoluționar pentru gestionarea cazurilor de coronavirus. Dar, mai mult de atât, tinerii întreprinzători spun că soft-ul acesta va putea chiar gestiona informații despre orice boală, cu ajutorul bazelor de date avansate.

Mai multe detalii, în interviul de mai jos!
TTW: Cum v-a venit ideea soft-ului PANDEMICS? Ce face acest soft?

Andrei P.: Ideea a venit în urma unei experiențe neplăcute: un apel eșuat la 112. De ce eșuat? Pentru că în urma apelului, ni s-a spus că vom fi vizitați de o ambulanță în 3 (trei) zile! A fost moment în care ne-am dat seama că statul român poate fi foarte ușor depășit de situație în condiții extreme, și am început să ne gândim cum putem ajuta statul, și românii, de fapt, pentru a depășii această situație cu adevărat extremă. Și pentru că experiența prietenilor mei este de programatori, crearea unui software a fost pasul la care ne-am gândit imediat.

Softul este gândit ca un integrator de date, care să facă legătura instantanee și continuă între pacienți, sistemul medical și autorități. Programul ajută foarte mult la crearea unui moment T0, generând o comunicare directă între factorii importanți (pacient-medic-autoritate) și o verificare imediată a oricărui pacient (care folosește aplicația/soft-ul) care pot îmbunătăți timpul de răspuns, astfel făcând posibilă propunerea de măsuri adecvate – izolare sau un tratament pe baza unui istoric detaliat – rezultatul fiind limitarea răspândirii în comunitate a elementului contagios. Programul nostru este foarte versatil, pentru că este gândit în ideea de a putea fi folosit pentru urmărirea oricăror boli.

TTW: Sună foarte complex. Aveți experiența necesară implementării unui asemenea proiect?

Andrei P.: Categoric da, echipa noastră tehnică are experiența necesară pentru implementarea softului. Mai mult decât atât, suntem bineînțeles deschiși să lucrăm împreună cu beneficiarul pentru reglarea programului astfel încât să satisfacă nevoile oricărui sistem medical.

TTW: Care sunt cele mai importante lucruri pe care le poate face soft-ul PANDEMICS?

Andrei P.: Soluția noastră tehnică crează o bază de date cu persoanele care prezintă simptome specifice virusului Covid-19. Aplicația (baza de date) se poate configura și pentru alte tipuri de infecții (rujeolă, varicelă, gripa severă etc). Pacientul va detalia simptomele în baza unui formular predefinit, adăugând detalii privind călătoriile în afara țării sau întâlnirile cu alte persoane posibil infectate. În funcție de simptomele sau de detaliile prezentate se pot notifica instituțiile responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență. Un aspect foarte important este că soluția noastră tehnică va putea fi integrată în funcție de necesități și cu alte soluții tehnice dezvoltate anterior pentru managementul situațiilor de urgență aflate în administrarea autorităților române – MAI, Ministerul Sănătății, DSP, spitale etc. Aplicația este gândită, pe de-o parte, în ideea de a genera cât mai ușor și cât mai rapid o vedere de ansamblu clară atunci când o persoana este în dificultate medicală și dorește ajutor. Pe baza detaliilor primite medicii pot identifica și înțelege situația în care se află un posibil pacient. Asta înseamnă că timpul de răspuns din partea medicilor și a autorităților se îmbunătățește drastic – o condiție esențială în condiții de criză, cum sunt cele pe care le traversăm acum. De asemenea, autoritățile pot oferi suport unui număr mult mai mare de pacienți, într-un timp mult mai scurt, contribuind astfel decisiv la încetinirea sau stoparea totală a răspândirii virusului, într-un mod foarte eficient și centralizat. Pe timp de criză se pot rezolva mai multe cazuri în timp foarte scurt, resursele statului se pot gestiona mai bine și pot fi direcționate strategic, mult mai eficient, în funcție de zonele afectate. Mai mult de atât, softul permite accesul întregului lanț, creând legătura primară directă între pacient și spital, fără a fi nevoie de o intervenție a medicului la fața locului. Să presupunem că o persoană care are aplicația noastră instalată pe telefon se simte rău, prezentând simptomele cunoscute deja pentru infecția cu coronavirusul. Aceasta poate introduce în aplicație simptomele detaliate, urmând ca în cel mai scurt timp să primească un feedback din partea celui mai apropiat spital, în funcție de simptomele menționate. Din acel moment, persoana respectivă va deveni un punct pe o hartă, și va intra în atenția autorităților. Sistemul poate trimite notificări medicului / instituției care accesează datele persoanei suspecte de infecție cu coronavirus, în situația în care persoana respectivă revine cu detalii despre situația sa. Astfel, generăm de fapt o fișă medicală online, la care vor avea acces toate persoanele cu care va interacționa bolnavul, în cazul în care se decide internarea acestuia.

TTW: Polonia deține deja o asemenea aplicație. De ce credeți că e important pentru România să urmeze aceeași cale?

Andrei P.: Polonia ne arată un exemplu de mobilizare în contextul crizei generate de coronavirus. Mai mult, prin faptul că autoritățile poloneze sunt deschise la utilizarea de softuri produse intern, care pot ajuta la gestionarea crizei, se face dovada unei guvernări orientată spre eficiență dar și spre sprijinirea mediului antreprenorial național. Credem că și România are potențial uriaș, prin resursa umană foarte bine pregătită. Suntem gata să ajutăm la aplanarea crizei coronavirus în România, dacă statul român o acceptă și este dispus să ne sprijine în eforturile noastre.

TTW: Cum pot beneficia românii de soft-ul creat de voi?

Andrei P.: Mediul online din România este foarte bine dezvoltat, un procent foarte ridicat dintre români au acces la internet ceea ce ajută foarte mult la folosirea softului PANDEMICS. Softul se poate promova online foarte rapid, și ne vom implica direct în asta. Dar ajutorul statului român este vital. Românii pot ajuta la popularea cu date a softului, astfel ajutând instituțiile abilitate să gestioneze mai bine situația existentă de criză. Românii pot beneficia de o îmbunătățire a timpului de răspuns din partea autorităților (o problemă foarte mare în această perioadă) și de o gestionare mult mai bună a resurselor folosite de către autorități. În momente de criza timpul și resursele materiale sunt importante și ajută la salvarea de vieți omenești. Softul nostru poate fi o parte esențială a acestui angrenaj.

Sursă: The Trust Word

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *