Social

Ungaria a acceptat cererile României de a-i primi pe lucrătorii transfrontalieri. Aurescu a ridicat problema și la nivelul UE

Bogdan Aurescu

Ministerul Afacerilor Externe a obținut acordul Guvernului ungar pentru deblocarea situației lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta zilnic de-o parte și de alta a frontierei româno-ungare, potrivit unui comunicat MAE.

Deblocarea situației a venit după o serie de discuții între Bogdan Aurescu și omologul său ungar, Péter Szijjártó, dar și după ministrul român de Externe a ridicat problema în cadrul reuniunii prin videoconferință a Consiliului Afaceri Externe al UE din 23 martie 2020.

Detaliile privind implementarea acestei decizii urmează să fie stabilite prin dialog direct la nivelul Ministerelor de Interne din cele două țări, prin polițiile de frontieră, care vor conveni punctele de frontieră ce vor putea fi utilizate în acest scop, distanța de la frontiera de stat, de o parte și de alta a acesteia, în care această înțelegere va fi aplicabilă și momentul de la care măsura devine efectivă.

Problemele pentru cetățenii români care lucrează în Ungaria a apătur în 17 martie, când Budapesta a interzis accesului cetățenilor străini.

Sursa: G4Media.ro

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *