Social, Top Stiri

UPDATE: Şefa INSP neagă că datele de la Suceava ar fi greşite şi că se vor renumăra cazurile din judeţ

covid test gratuit

Digi24.ro a relatat că pacienții cu coronavirus din Suceava vor fi renumărați.

UPDATE: Ulterior, Adriana Pistol, directoarea Institutului Naţional pentru Sănătate Publică, a negat, marţi, într-o intervenţie telefonică la Jurnalul de Seară de la Digi24, că datele de la Suceava cu privire la cazurile de infectare cu coronavirus ar fi greşite. Ea mai negat şi că ar urma o renumărare a cazurilor de infectare din acest judeţ.

Text inițial: Situaţie incredibilă la Suceava. Se reia număratoarea pacienților infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei. Există suspiciunea că numărul de bolnavi este mai mic decât cel pe care îl cunoaștem acum din raportările oficiale. Se pare că în haosul din momentul izbucnirii focarului a fost raportat numărul de teste si nu cel al pacienților confirmați. Așa s-a ajuns la o diferență de 700 de cazuri în plus, ce nu poate fi justificată matematic.

Este vorba despre o suspiciune majoră față de cifrele raportate la Suceava în criza coronavirus. Este foarte posibil că în tensiunea de la începutul epidemiei, funcționarii DSP să fi completat greșit formularele.

Practic, numărul de teste să fi fost raportat pe post de de infectări.

Surse: digi24.ro, digi24.ro


Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *